Over Mijzelf·Reisjes·Vakanties algemeen

Vierhouten

Een paar weken geleden heb ik een weekje in het Vierhouterbos  in (hoe kan het ook anders) Vierhouten  doorgebracht. Een fijne, goed verzorgde week gehad.

Aankomst op zaterdag (9 sept), zondagmorgen een kerkdienst in de eigen kerkzaal:   Zoals je ziet hebben ze daar zowel een orgel als een piano, beide werden tijdens de dienst bespeeld. Mooi.

’s Middags heb ik een wandelingetje door o.a. de tuin van het complex gemaakt en daar kwam ik Veluwse dieren tegen:

   en nog een paar meer, maar die hou ik voor mijzelf.

Maandagmiddag een excursie naar de schaapskooi  van Ermelo. Eerst en ook op de terugweg een prachtige rondrit met de bus door dat gedeelte van de Veluwe. Jammer, de heide was niet zo heel erg paars meer.  Naast de schaapskooi staat het Bezoekerscentrum Ermelosche Heide. Hier is veel informatie te vinden over de schapen, de schaapskooi en de natuur in de omgeving.  Uiteraard ging onze groep daar binnen, waar we onthaald werden op koffie of thee met een heerlijke plak cake.  Eén van de vrijwilligers vertelde e.e.a. over de kudde, waarbij wat foto’s vertoond werden.

Daarna naar buiten om te wachten op de terugkeer van de kudde. Het regende een beetje:  en, ja, daar komen ze:

Terug naar het hotel waar we genoten van een heerlijk diner.  Het toetje was

, een puddinkje met haagse bluf. Mmm  lekker.

 

Op dinsdag was er geen (dag) programma. ’s Avonds een prachtige natuurfilm van/over de Veluwe.

Woesdagmiddag  weer een excursie, nu naar de Grote Glind , een museumboerderij bij Barneveld. Nog volop in bedrijf, want ze hebben daar ,

blaarkoppen dus. Heerlijk stukje kaas van de melk van die koeien gekocht.  Kijk, dat was nou echt een museum voor Johan geweest, want wat zou hij van al die verzamelingen genoten hebben!

En dan is het alweer donderdag. Rondrit met een (toeristen)treintje door Vierhouten en omgeving.  Jammer, geen foto van dat vervoermiddel gemaakt. Daar denk je niet aan als je er zelf in zit.

Vrijdag vandaag, en we hebben een excursie naar Hattem, waar we overstappen op een boot om een eind over het Apeldoorns kanaal te varen.

Meer weten? Zie: http://www.vadesto.nl/rondvaart-hattem.php .  Even nog een foto van de boot:    Het was prachtig, zonnig weer en dan is het heerlijk zo op het water. En nog een foto vanuit het restaurant:

En dan is het zaterdag 16 september en we worden geacht afscheid te nemen. Ik word opgehaald door  Melody , en dan kun je het best naar  haar blog gaan voor de beschrijving met foto’s van die dag. Kijk hier. Heb een fijne week gehad.  Fijn een 1-persoons kamer met alles erop en eraan. En dankzij de medewerksters van Icare in Elspeet werden mijn benen goed verzorgd.

Maar kwam helemaal uitgeteld thuis. Zo’n verblijf met ongeveer 50 mensen, die alles samen doen is wel heel erg vermoeiend. Zeker als je dat afzet tegen de week in Voorthuizen (Ackersate) waar overnacht werd in vakantiehuisjes en je voor de eterij naar het restaurant ging. In zo’n huisje heb je wat meer privacy en rust (vind ik)

Advertenties

7 gedachten over “Vierhouten

    1. Nou Ferrara, uik was echt total los. Zondag (17 sept) was hier in Smilde de startweek voor het winterseizoen van de kerk Ik was er graag naar toe gegaan, maar kon het niet opbrengen. Gelukkig kun je de kerkdiensten achteraf bekijken via internet. Ben je er toch een beetje bij. Nu, 2 weken later, voel ik me heel wat beter.

      Like

Jouw reactie is zeer welkom, bedankt alvast.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s